En Tadılası 22 Farklı Geleneksel İçecek

Boza gibi şalgam gibi rakı gibi yabancıların tatmadan bilemeyeceği lezzetlere sahibiz.

Benim de seyahatlerim ve buralarda tanıştığım farklı milletlerden insanlardan öğrendiğim, tatmadan bilemeyeceğimiz leziz, geleneksel içecekler var. Fırsatınız olursa yerinde tadın diye listeledim.

Buyurunuz:

Glühwein

Germangluhweinrecipe
(Avusturya, Almanya, İsviçre)
Özellikle kışın ve hatta Noel’de çokça tüketilen bol baharatlı ve sıcak şarap.

Pisco Sour

pisco-our
(Peru, Şili)
Şili ile Peru arasında “en çok bizim” tartışmasına sebep olan Pisco; liköre misket limonu suyu, şurup ve bölgesine göre yumurta akı eklenmesiyle hazırlanan akıllara zarar kokteyl.

Terremoto

Terremoto
(Şili)
Dünyanın en çok deprem olan ülkesinden, içtiğinizde deprem etkisi yaratacak bir içki: Terremoto! (İspanyolca deprem demek.) Santiago’da La Piajora adlı lokalde keşfedildiği söylenen içkinin içinde tam olarak ne olduğu bilinmiyor ama Fernet, Pipeno şarabı, şurup ve üzerine konan ananaslı dondurmadan eminiz. Kana öyle bir karışıyor ki yer yerinden oynuyor.

Melvin veya Melon con Vino

Melon-con-Vino
(Şili)
Kavunun tepesi kesilip içine beyaz şarap, çilek parçaları ve bazen nane yaprakları atılarak hazırlanan ve kavun bardak gibi kullanılarak içilen leziz mi leziz yay kokteyli.

Fernet-Kola

Samsung
(Arjantin)
Baharatlı, sindirime yardımcı damıtılmış bir içki olan Fernet, Arjantin’de çok popüler ve en çok kola ile tüketiliyor.

Club-Mate

club-mate
(Almanya)
Ajantin, Bolivya, Peru, Şili gibi ülkelerde çokça içilen mate çayının soğuk halinin Berlin’in en popüler içkisi hatta gece hayatı kültürünün önemli parçası olduğunu duyan Güney Amerikalılar şaşkın. Kafein gibi uyandırıcı etkisi olan bu ‘soğuk çay’ gece kulüplerinde şöyle tüketiliyor: Barmenden club-mate istiyorsunuz. Size verdiği şişeyi açıp tercihinize göre votka veya cine yer açacak kadar içiyorsunuz sonra barmen üzerini alkolle dolduruyor.

Inca Kola

inca-kola
(Peru)
Kolanın orijinal ham maddesi olan koko yaprağının, şişesinin şekline ilham olan koko çekirdeğinin Peru’dan ve markanın kırmızı beyaz renklerinin Peru bayrağından geldiğini biliyor muydunuz? Bu gereksiz bilgiden sonra gelelim kolanın Peru’daki popülaritesinin önüne geçemediği için satın aldığı gazoz benzeri limonlu içeceğe: Denk gelirseniz Inca Kola’yı mutlaka deneyin, leziz!

Chicha

Chicha
(Peru)
Yüzlerce çeşit mısıra ev sahipliği yapan Peru’nun ev yapımı mısır birası. Peru’nun küçük köylerinde kapısına süpürge sopası ve ucuna kırmızı poşet asmış evler görürseniz anlayın ki kapıyı çalıp burada Chicha içebilirsiniz.

Pimm’s

Pimms
(İngiltere)
Yaz aylarında gri İngiltere semalarında güneş çıktı mı yapılacak en güzel aktivite en yakın pub’a gidip bir sürahi Pimm’s sipariş etmek. Pimm’s likörü, gazoz, nane yaprakları, çilek ve salatalıkla hazırlanıyor. Bu kokteyl benim favorilerimden.

Gold Strike

gold-strike
(Hollanda)
İçinde altın parçaları olan bu tarçınlı likörün shot olarak içilmesi tavsiye ediliyor. Efsaneye göre altın parçaları boğazdan geçerken oluşan küçük yarıklar sayesinde alkol kana daha hızlı karışıyormuş.

Bubble Tea

bubble-tea
(Tayvan)
Süt ve meyveli tatlı çay içine tapioca parçaları konarak hazırlanan leziz içecek.

Hwachae

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
(Kore)
Meyveler ve yenilebilen yaprakların Omija (Kuzey Çin ormanlarında yetişen bir tür bitkinin özünden elde edilen sıvı.) içinde komposto edilmesiyle hazırlanan Kore’ye özel punch.

Karnemelk

karnemelk
(Danimarka)
Baltık kefiri diyebileceğimiz bu süt ürününü içince ormanda 10 Viking gücünde olunduğu söyleniyor.

Kwak

kwak
(Belçika)
Yüzlerce çeşit bira ve lambic’e ev sahipliği yapan Belçika’nın bardağı ve içme şekli sebebiyle en enteresan biralarından biri. İsminin kum saatine benzeyen ve ahşap bir desteğe asılan birayı bu düzenekten içerken çıkan ‘kwak’ sesinden geldiği söyleniyor.

Limoncello

limoncello
(İtalya)
Goethe’ye şiirler yazdırmış İtalyan limonları ile hazırlanan ve yemeklerden sonra sindirime yardımcı olması için kahve yanında içilen limoncello leziz mi leziz.

Unicum

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
(Macaristan)
Sindirime yardımcı ve aperitif olarak içilen Jagermeister gibi bitki özlerinden üretilen Macar içkisi. Soğuk tüketiniz.

Sangria

Sangria
(İspanya, Portekiz)
Kırmızı şarap ve meyvelerle hazırlanan ve sürahi ile servis edilen leziz kokteyl.

Panache/Snow White

panache
(Fransa/Hollanda)
Bira ve gazoz ile hazırlanan hafif, serinletici ve leziz içecek. Fransa’da Panache, Hollanda’da Snow White yani Pamuk Prenses olarak biliniyor.

Beyaz Çay

beyaz-cay
(Çin)
Hafif okside çay yapraklarından elde edilen aşırı sağlıklı her derde deva içecek.

Votka + Turşu

votka-tursu
(Rusya)
Votkayı sek içip üzerine bir adet turşu yenerek gerçekleştirilen aktivite. Turşu suyu da içilebilir.

Jager Bomb (Flying Hirsch)

Jaegerbomb
(Almanya, Avusturya, İsviçre)
Bira ya da enerji içeceği dolu bardağın içine shot bardağında Jagermeister konularak hazırlanan içmesi eğlenceli içki. Almanca konuşulan ülkelerden çıkıp dünyaya yayılan bir gelenek.

Terere

terere
Paraguay
Taze otların havanda dövülmesinin ardından üzerine su veya gazlı içecek eklenerek hazırlanan geleneksel içecek.

Kaynak: Listelist

Çok Gezen Çok Tozan, Az Biraz Deli, Biraz da Yazan Çizen, Ucundan Web Tasarımcısı, Çılgın bi Proje Canavarı, Aa Unutmadan Az Buçuk da Fotoğrafçı.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!