Avrupa turizmi göç krizi ve güvenlik sorunlarını beraberinde getirmeye devam ediyor. Avrupa Seyahat Komisyonu 2015 raporuna göre 2015 ortalamanın üzerinde seyahatin yapıldığı 6. yıl oldu. Komisyon başkanı Eduardo Santander`a göre ise 2016`da seyahatlerde 3% oranında artış görülecek.
Avrupa ülkelerindeki büyüme oranı artışı Avrupa pazarındaki ihtiyaçlara bağlandı. Örneğin Portekiz ve Hırvatistan 10% oranında büyürken Yunanistan da 8% oranında büyüme gösterdi. Özellikle Hırvatistan yaz sezonunun uzamasından faydalanırken Yunanistan bu performansı havaalanı bağlantılarını arttırmasına borçlu. Büyüme trendini yakalayamayan Bulgaristan, Türkiye -1%, Estonya -3% ve Finlandiya -5% işe bunu Rusya`daki düşüşe bağlayabilir.
Schengen ülkelerindeki sıkı gümrük kontrollerine rağmen Avrupa turizmi büyümeye devam ediyor. İngiltere ve Almanya`daki büyüme ekonomilerindeki pozitif gelişmelere bağlı olsa da Fransa ve İtalya`da bu durum yaz tatili rotası kabul edilmelerine bağlanıyor.
Amerika`da ekonominin dalgalanması, Dolar`ın güç kazanması ve sürekli artan tüketim gücü Avrupa`nın tatil rotası olarak ön plana çıkmasına sebep oluyor. Amerika, Avrupa`ya yapılan ihracatın 5%`ini oluştururken, 2020`ye doğru Avrupa`daki büyümenin 6% oranına ulaşması bekleniyor. Son olarak, Avrupalıların seyahat rotalarındaki büyüme oranları Çin`den yapılan ihracatlara da bağlanıyor ve Çin`deki ekonomik krizin uluslararası seyahati etkilemediğini gösteriyor.