Hostellerin tek amacı var bu da; dünyanın her yerinde bütçeli konaklamalar için öğrencilerin ya da diğer nakit sıkıntısı çeken gezginlerin geceyi geçirebilecekleri yerler sunmak.
Gezginler daha yaşlıysa ya da seyahat için harcayabilecekleri gelirleri daha fazlaysa, hosteller yerine marka ismi olan veya daha lüks otellerde konaklıyorlar; fakat bu genelleme artık bir zamanlar olduğu gibi güçlü bir genelleme değil.
İş için seyahat gerçekleştiren bazı gezginler hostellere değer veriyor ve örneğin; Generator Hostelleri bu pazarın peşinden koşuyor. Hosteller, genç gezginler için -hostellerde konaklama gerçekleştirmeseler bile- buluşma noktaları haline geliyor. Bunlardan birçoğu şehir merkezlerinde konuşlanmış durumda. Miami’nin kalbinde yer alan ve bölgede bir ikon haline gelen Freehand Miami’yi ele alalım; açık yüzme havuzu, barı ve bahçe kısmıyla insanları sohbete ve buluşmalara davet ediyor.
5 yeni seyahat işletmesi de; nüfus anlamında büyük pazarlarda gezginlerin ucuz; fakat uygun konaklama yapabilmelerine yardımcı olabilmek için hostel zihniyetini sahiplenen ve onları dünyaya tanıtan daha fazla platforma ihtiyaç olduğunu keşfettiler.
Cube Beds: Hindistan’da bulunan hosteller için online bir rezervasyon sitesi. Hizmet vermeye yeni başlayan bu site; Yeni Delhi, Mumbai ve Madras’ın da dahil olduğu beş büyük şehir için hizmet sunuyor.
Görüş: Hint alt kıtası halen bir çok yönden gelişmekte olan bir seyahat pazarı, küresel seyahat endüstrisinde tanınabilmek ve karşılanabilir seyahat seçenekleri sunabilmek için rehber araçlara ihtiyacı var.
Hostel Hunting: Öğrencilerin yurtdışı eğitimlerinde kalacak yer bulmalarına yardımcı olan bir platform.
Görüş: Öğrencilerin erken seyahat alışkanlıkları kolej eğitimleri ve yurtdışı eğitimleri sırasında oluşuyor. Hostel Hunting; eğitim dönemleri için öğrencilere ev bulmalarında yardımcı oluyor; fakat örneğin; Londra ya da Paris’e haftasonu için yapılan seyahatler ne olacak?
BBBrooms: Brezilya’da bulunan bütçeli otel rezervasyon sitesi.
Görüş: BBBroooms, özellikle hostelleri hedefleyen bir internet sitesi değil; fakat hostel tanımları çok çeşitli, bunun anlamı; insanların kafalarını dinleyebilecekleri, temel imkanların olduğu pahalı olmayan konaklama demek.
Thrust Hostels: Bu hostel LGBTT’lere ve LGBTT dostlarına hizmet veriyor.
Görüş: Birçok LGBTT, özellikle genç olanlar ayrımcılık korkusu dolayısıyla seyahat gerçekleştirmekten endişe duyuyor, Marriot International gibi küresel otel markaları LGBTT topluluğuna destek vermeye başladı; fakat Thrust Hostels daha genç LGBTT gezginler için uygun ve bütçe dostu bir yer.
Hostel Point: Bu site bir sosyal ağ unsuru da olan hostel rezervasyon sitesi, müşterek ilgi alanları olan kullanıcılar birlikte hostel seçebiliyor ve seyahat öncesi birbirleriyle iletişimde kalabiliyorlar.
Görüş: Hostel deneyimi sosyal ve misafirlerin birbiriyle etkileşim haline olabildikleri bir deneyim olmalı; fakat gezginler konaklama yerine varmadan önce hostel ile ilgili olsa bile bunu gerçekten yapmak istiyorlar mı?
Kaynak: Skift
Kapak Görseli: Hotels.com