Baharın gelişi, havaların ısınmasıyla enerjimiz de yükselmeye başladı. Sergiler, konserler, oyunlar, davetler daha da cezbedici bir hal aldı. Yorgan altından çıkıp, hayata karşımanın vakti gelmedi mi? İstanbul’da bu ay yapabileceklerinizin küçük bir listesi…
The Phantom of the Opera – Müzikal
Palais Garnier Opera Binası’na duyduğu ilgi üzerine 1910 yılında Operadaki Hayalet romanını yazan Fransız gazeteci ve polisiye yazarı Gaston Leroux, bugün dünyanın en etkileyici müzikalinin mimarlarından. İlk kez 1986 yılında sahnelenen Operadaki Hayalet, 25 yıllık devamlılığıyla Broadway’in en büyük ve uzun soluklu prodüksiyonu olma özelliğini de elinde tutuyor. Ünlü CATS ve Evita müzikallerinin de bestecisi olan Andrew Lloyd Webber’in imzasını bu eserde de görüyoruz. Paris Operası’nda yüzü deforme olduğu için “hayalet” olarak anılan müzik dahisinin, hem güzel hem de yetenekliSoprano Christine’e olan saplantılı aşkını anlatan The Phantom of the Opera müzikali 7 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında Zorlu PSM’de.
Kalp Düğümü – Tiyatro
Craft Tiyatro, son yıllarda sahnelediği ve kapalı gişe oynadığı oyunlarla tiyatro severlerin radarında. Kalp Düğümü adlı oyunu da geçen seneden beri başarılı bir performans sergiliyor. David Eldridge tarafından yazılan oyun, Okan Başar Bahar tarafından çevrilmiş ve yönetmeni de Çağ Çalışkur. 140 dakikalık oyunda, eşi alkol yüzünden ölen, kızlarıyla sağlıksız bir ilişki kuran alkolik anne, katı mantığıyla avukat abla ve uyuşturucu bağımlısı, televizyon sunuculuğu yapan küçük kızın arasında yaşananlar ve bir ailenin yaralarını sarma hikayesini izliyoruz. Melisa Sözen, İpek Bilgin, Ezgi Çelik, Melisa Doğu, Erkan Köstendil performanslarıyla alkışı hak ediyor. Kalp Düğümü, Nisan ayı boyunca Cumartesi günleri craft Kadıköy sahnesinde. Unutmadan, umarım bilet bulabilirsiniz!
Kimsenin Ölmediği Günün Ertesiydi – Tiyatro
Yanlış bir bedende doğup, yaradılışının böyle olduğunu kabullenemeyen toplumsal kurallar ışığında bir umut ışığı arayan transseksüel Umut’un hikayesi… Usta oyuncu Sumru Yavrucak’ın hem yönetip hem oynadığı tek kişilik oyunu Kimsenin Ölmediği Günün Ertesiydi sizi derinden sarsacak. Ebru Nihan Celkan yazdığı oyun 60 dakika içerisinde sizi gülümsetip, ağlatıp, kızdırıp, isyan ettirebiliyor. Oyunun kısa hikayesini okuyunca bile etkilenmemek imkansız:
“Bugünün dünden farksız olduğu bir coğrafyada, varoluşunun tehdit olarak algılandığı bir kadının tek kişilik gösterisine hoş geldiniz… Hep büyük bir hayatın figüranı olan Umut, bu kez içini geçmişiyle doldurduğu anılarını paylaşmak için sahnededir. Aile bağları, “madilik”, hayal kırıklıkları, çocukluk düşleri, muhatabını bulamadığından insanın dilini ekşiten her şey…” *
Oyunu, 3-16 Nisan tarihleri arasında farklı salonlarda seyredebilirsiniz.
Birsen Tezer – Konser
1988 yılından beri profesyonel olarak müzikle ilgilenen Birsen Tezer, ruha iyi gelen müziği ve şarkılarıyla iyi ki hayatımızda! İlk albümü Cihan’ı 2009 yılının Temmuz ayında yayımlayan Birsen Tezer ikinci albümü “İkinci Cihan” 2013 yılında sevenleriyle buluşturdu. Türk Sanat müziğini caz ile sentezleyen Birsen Tezer’i sahnede izlemek ve dinlemek inanın size kendinizi iyi hissettiriyor. Nisan ayı boyunca farklı mekanlarda sahne alacak olan sanatçının konser bilgilerini www.biletix.com’da bulabilirsiniz.
Hindi Zahra – Konser
Fas asıllı Fransız caz sanatçısı Hindi Zahra, dokunaklı sesi, doğduğu toprakların nağmeleri ve cazı birleştirerek bir müzik festivaline dönüşen performansıyla İstanbul’a geliyor. Caz ve dünya müziğini kusursuz bir şekilde harmanlayan yetenekli sanatçının prodüksiyonunu ve aranjmanını kendisinin yaptığı albümü Homemade ile 20-21 Nisan’da Babylon’da caz severlerle buluşuyor.
Muzaffer Akyol – Sergi
Türk resim dünyasının önemli isimlerinden Muzaffer Akyol, 50 yılı aşan sanat hayatını ‘İrkildim Uyandım, Bir Daha Uyumadım’ adlı retrospektif sergisiyle sanat severlerle paylaşıyor. Sergide Anadolu topraklarının ana tema olduğunu söyleyebiliriz. Sanatçının geçmiş sanat hayatında da görüleceği üzere bu sergisinde de doğa ve insana duyduğu derin sevgisi, Anadolu insanının mitolojik hikayeleri ve hikayelerden günümüze uzanan sorunlarla birleşen “toplumsal sorumluluk” bilinciyle şekillenen eserler sizi bekliyor. Tablolardaki öğeler sadece geçmişi değil aynı zamanda bugünü de yansıtıyor. İş Kuleleri, Kibele Sanat Galerisi’ndeki sergi 18 Nisan’a kadar görülebilir.
Kaynak: Jabiroo