Bazı okullar eğitim gezileri düzenler ama THINK Global’da okulun kendisi bir gezi.
2010’dan beri, gezgin yatılı okul, her 3 aylık dönemini farklı bir ülkede geçiriyor. 20 çalışanı ve 45 genç öğrenci ile Atina’dan Kosta Rika’ya yol alıyor.
THINK Global‘ın kurucusu Joann McPike, “Bence dünyayı anlamak için onu görmelisiniz.” diyor. “Eğer evde oturursanız hiç bir zaman anlayamayacağınız bir empati var orada.”
McPike, 49 yaşında, THINK Global’ı kurmadan öncesinde ödül kazanmış bir fotoğrafçıymış. Oğlu Alexander’a okul bakmaya başladığında bu fikri bulmuş.
Diyor ki; “Onu, sadece bir şekilde düşünmeye yöneltecek bir okula göndermek istemedik. Böylece bu okulu kurmaya karar verdik.” THINK Global, ev sahipleri tutuyor ve yerel okullarla anlaşmalar yapıyor, her ülkenin koşuluna göre de uluslararası mezuniyet müfredatı hazırlarken ince eleyip sık dokuyor. Örneğin Yunanistan’da Homeros’u okurken The Odyssey’de geçen yerlere tekne gezisi düzenleniyor.
Önümüzdeki yıl İsveç, Bosna ve İtalya’yı gezecek olan THINK Global’e bir yıllık katılım 79,000 dolara mal olacak – her ne kadar McPike fonun yüzde 86’sını karşılayacak olan bir kuruluş bulmuş olsa bile. ve bu okulun “zengin öğrencilere göre değil, doğru öğrencilere göre” olduğunu vurguluyor.
Başlangıçta, 10.sınıfta ya da İngiltere yılına göre 11. sınıfta, okul seçimi olacak ve öğretim maliyetleri ailelerin durumuna göre düzenlenebilecek.
Daha geniş kitleye rol model olmak isteyen THINK Global’a farklı yollar yaratmak isteyen McPike “Adil olan neyse onu yapacağız.” diyor.
Tüm bu seyahatler, tabi ki bir dolu aksiliği de beraberinde getiriyor. Serengeti’de okumak, öğrenci ve personelin çamur çukurundan tahliye edilmesi gerekiyor. Fakat Think Global bunu çözmek için elinden geleni yapıyor.
Boston Maratonu’nun bombalanmasının ardından öğretmenler dersleri evlerde sürdürmek zorunda kalıyorlardı. Ama bu macera, dünya çapındaki üniversitelerin kabul ettiği mezunlar vererek, karşılığını alıyor. Örneğin Alexander şu an 19 yaşında ve Harvard Üniversitesi‘nde ilk yılında.
“Birileri bana başarıyı nasıl ölçtüğümü sordu”. diyor McPike, “Onları hiç bir fikrin çok büyük olmadığını düşünmeye yönlendiriyoruz.”