1) Fiyat sadece rakamlardan ibaret değil
Fiyat algısı fiyatın kendisine göre değil, fiyatın nasıl sunulduğuna göre şekillenir. Farklı mesaj yöntemleri ile markalar fiyat algısını kolayca değiştirebilir.
2) Perakende satışlarda kullanılan promosyon tekniklerini seyahatler için kullanmayın
Tatil rezervasyonu yapmak bir şeyi satın almaktan daha büyük bir karar ve memnuniyet mekanizmasının yardımıyla gerçekleşiyor. Bu sebeple, güçlü mesajlar veren ve direk olarak rezervasyon yapmaya yönlendiren reklamlar amacına ulaşmayabilir. Seyahat promosyonu düzenlerken daima müşterilerin düşüncelerini ve yapacakları yolculuktan beklentilerini göz önünde bulundurmalısınız!
3) Reklamlarınızı önceden test ederek rezervasyon almaktaki başarınızı arttırın
Pazarlama politikaları müşterilerde değiştirmesi zor olan algılara sebep olabilir. Müşterinin reklamla ilgili olan ilk izlenimi davranış ekonomistleri tarafından satın alma ve rezervasyon yapma konularındaki karar mekanizması olarak kabul edilmekte. Bu sebeple reklamların önceden test edilmesi önem kazanmış oluyor.
4) Reklamda mesaj hem iş seyahati yapanlar hem de turizm amaçlı seyahat eden müşteriler için verilmeli
Müşterilerin algısını ve ne amaçla seyahat ettiklerini bilmek reklamların amacına ulaşması için kritik bir nokta. Eğer hangi gruba yönelik promosyon yaptığınızın ayrımı net değilse, kampanyanızı her iki gruba da yönlendirin.
5) Kampanya sloganını iyi seçin
Seyahat promosyonlarında iyi sonuç veren kelimeleri kullanmayı tercih edin. Bazı reklamlar gereksiz kelime ve cümleleri içerebilir. Kampanyanıza ekstra anlam yüklemeyen tüm sözcükleri çıkartın ve doğru sözcükler ile yaratıcılığınızı konuşturun.
6) 2016 Olimpiyatları için yapılacak rezervasyonları kaçırmayın
2016 Rio Olimpiyatları için geri sayım başladı. Erken rezervasyonlar başladı bile! Şimdi pazarlama stratejinizi geliştirmenin tam zamanı.
Öncelikle daha önceki yıllarda olimpiyatlar için kullanılmış reklamları inceleyin. Daha sonra da bu taktikleri bu senenin olimpiyatlarında kullanılmak üzere kendi kampanyanıza uyarlayın.
7) Google Trends`ten faydalanın!
Google Trends seyahat pazarlama planlarını yönlendirebilecek detaylı bilgi sağlayan bir platform. Örneğin, bölgelere göre istek alan seyahat rotalarını değerlendirebilir ve kampanyalarınızda bu yerlere öncelik tanıyabilirsiniz.
8) Mobil yöntemleri kullanarak müşterilerinizi etkileyin!
Mobil yöntemler tatil rezervasyonlarında büyük öneme sahip. İnsanlar her ne kadar rezervasyonlarını başka bir teknoloji aracını kullanarak sonlandırsa da araştırma yaparlarken en çok mobil araçları kullanıyorlar. Bu sebeple mobil cihazların kampanyalarınıza ulaşabilirliği müşterileri etkilemenize yardım edecek ince bir detay.
9) Anahtar kelimeleri müşterilerin kişilik özelliklerine göre seçin
Seyahat eden kişilerin karakteristiklerine göre anahtar kelime stratejilerinizi optimize edin. Örneğin her karakteristik özelliğe göre bir anahtar kelime listeniz olsun ve sonuçları deneyimlemek için bu kelimeleri kampanyalarınıza paylaştırın. Çıkan sonuçlara göre ise kampanyalarınıza yön verin.
10) Kampanyalarınızda yaratıcılık unsurunu müşterilerin kişilik özelliklerine göre kullanın
Müşterilerinizin karakterlerini inceleyin ve reklamlarınıza bu özelliklere göre yön verin. Farklı karakterlere sahip müşterilerinizden olumlu sonuç almak için reklamlarınızı test edin (örneğin, belirli bir karakterin kullandığı iletişim diline ve stiline göre).
Yukarıda 10 farklı seyahat pazarlama stratejilerini sizler için listeledik. Ancak yine de reklamların önceden test edilmesi sizin firmanız için hangi strateji ve kampanyanın en iyi şekilde çalışacağını belirlemeye yardımcı olacaktır. Bu testleri mümkün olduğunca erken yapıp müşterilerinizin erken ve geç rezervasyonlarda sizi tercih etmesini garantileyin!