Virgin’in kurucusu Sir Richard Branson, mesafe ve zamanın engellerini ortadan kaldırmak için ulaşımı yeniden icat etmeyi amaçlayan Elon Musk’a ait Hyperloop One’a yatırım yaptı. Marka şimdi kendisini Virgin Hyperloop One olarak yeniden tanımlıyor.
Hyperloop One ya da Hyperloop Technologies, bir hava taşıtı hızında yolcu ya da yük taşımacılığı yapmayı deneyen Los Angeles merkezli bir şirket.
Hyperloop elektromanyetik olarak havalandırılmış bir kozayı düşük basınçlı bir tüpte hızlandırmak ve yavaşlatmak için doğrusal bir elektrik motoru kullanır. Araç saatte türbülanssız 1080 km kadar hızla hareket edecektir. Sistem tamamen otonom, sessiz, doğrudan ulaşım amaçlı ve isteğe bağlı tasarlandı. Bunun yanısıra, Hyperloop sütun üzerine inşa edildiğinden ya da yeraltı tünelinde olduğu için, eş düzey kavşakların tehlikelerini elimine etmektedir ve yüksek hızlı tren ya da karayoluna oranla küçük geçiş hakkına ihtiyaç duyar. Hyperloop One, Musk’ın ilk önerisinde bazı maddi teknik değişiklikler yaptı ve 2013’te öngörüldüğünün aksine San Francisco- Los Angeles rotasını takip etmemeyi seçti.
Hyperloop One’ın kurucu ortakları Shervin Pishevar ve Josh Giegel ve CEO’su Rob Lloyd “Ulaşımı yeniden icat etme misyonumuzda yeni bir ortağa sahibiz ve bu ortağımız kariyerinde endüstriyi birkaç kez değiştirmiş biri. Bugün efsane girişimci Richard Branson ve Virgin Grubun Hyperloop One’a yatırım yaptığını açıklıyoruz. Richard aynı zamanda ulaşım deneyimi sunma noktasındaki kanıtlanmış birikimi ile beraber Hyperloop One’ın yönetim kuruluna da katıldı” açıklamasında bulundu.
“Virgin Grup ve Hyperloop One yolcu ve karışık kullanımlı kargo hizmetlerine odaklanan küresel stratejik ortaklığa giriyor. Ortaklığın bir parçası olarak önümüzdeki aylarda şirketin ismi Virgin Hyperloop One olarak değişecek. Birlikte çalışan Virgin ve Hyperloop One dünyada anında tanınabilir ve muazzam güvenilirlik sağlayan farklılaşmış bir marka sunuyor. Küresel stratejik ortaklığımız, yolcu ve karışık kullanımlı kargo hizmetlerine odaklanacak, buna ek olarak yeni bir yolcu bölümü oluşturulacaktır. Virgin tek operatör olmayacak. Küresel olarak müşterilere tarafından seçilmiş çeşitli operatörlerle çalışacağız”.
Hyperloop One teknolojisi, Las Vegas dışındaki DevLoop sitesinde dünyanın ilk tam ölçekli hyperloop sistem testinin başarıyla tamamlanmasının ardından şu anda ticarileşme evresinin ilk aşamalarında.
Edinburgh-Londra Arası 50 Dakika
Blog gönderisinde Branson “Bu yazın başında bu siteyi ziyaret edecek ve test edilen heyecan verici teknolojiyi ilk elden görecek kadar şanslıydım. Çok etkilendim ve şimdi bu son teknoloji mühendisliğin küresel bir yolcu servisine dönüştürülmesine yardımcı olmak için sabırsızlanıyorum. Testin ikinci aşamasında en uzun test 10.6 saniye sürdü, en yüksek hız ise 310 km idi. Seyahat edilen maksimum mesafe ise en yüksek hızın 1.85 saniyede 60 km/h olduğu 436 metreydi” diye yazdı.
“Toplam DevLoop’un uzunluğu 500 metre ve tünelin çapı 3.3 metre. DevLoop tüneli boyunca gelişmiş tescilli havaya kaldırma sistemi ile birlikte kullanılan sevk sisteminin uzunluğu 300 metredir. Edinburg – Londra arası yolculuk süresinin 50 dakika olması öngörülmektedir.”