Air France, Bir bildiri ile “Joon markasının geleceğini ve Joon çalışanlarının ve uçaklarının Air France’a entegrasyonunu inceleyen bir proje başlatmaya karar verdiğini” açıkladı.
Paris İstanbul uçuşlarını da yapan markanın geleceği hakkında spekülasyonlar yapılıyordu ve Air France: Joon’un birçok olumlu etkisine, özellikle de şirketi hayata geçiren ve tutku ve özveriyle çalışan Joon’daki ekiplerin paha biçilmez katkısına rağmen, markanın en başından müşteriler, çalışanlar, pazarlar ve yatırımcılar için anlaşılması zordu” açıklamasında bulundu.
Taşıyıcı, “Pazarda çok başlı olan markanın güçlük yarattığını ve bunun da maalesef Air France markasının gücünü zayıflattığını” ekledi.
Joon, 2017 yılında “yaşam tarzları dijital teknolojiyi çevreleyen genç çalışan müşterileri, Y kuşağını (18 – 35 yaşları)” hedefleyen bir marka olarak lanse edilmişti.
Business Traveler, Nisan 2018’de Paris CDG ve Cape Town arasındaki bir uçuşta markanın A340-300 standardındaki hizmetini gözden geçirmişti ve birkaç ay önce Joon, birlikte seyahat eden ailelere yönelik yeni bir oturma seçeneği olan Cozy için planlarını açıklamıştı.
Air France, “şu anda satılan veya satışta olan tüm Joon uçuşlarının elbette Joon tarafından proje tamamlanana kadar devam ettirileceğini ve ardından Air France tarafından devralınacağını” açıkladı.
Taşıyıcı, şu an siparişte olan ve yakında teslim alarak filosuna katacağı, daha ekonomik bir kabin konfigürasyonuna sahip A350 uçağının bir bölümünü Joon’a devretmek zorunda; ancak ilginç bir şekilde Air France, Joon’un ana havayoluna geri entegrasyonunun “Airbus A350’nin havayoluna sorunsuz geçişini sağlayacak” dedi. Bunun tam olarak ne anlama geleceği veya uçağın Joon için nasıl yapılandırılacağı ise henüz belli değil.
İştiraki durdurma planları açıklanırken, Air France KLM’nin yakın zamanda atanan CEO’u Ben Smith’in Air France’ın kabin ekibi sendikaları SNPNC, UNAC ve UNSA-PNC ile bir anlaşma imzaladığı da duyuruldu.
Smith, anlaşma için; “Kabin ekibimizle yapılan kategorik tartışmaların başarıyla sonuçlandığını gösteren bu yeni dengeli anlaşmadan çok memnunum. SNPNC, UNAC ve UNSA-PNC ile birlikte çalışarak, kabin ekibimizin endişelerini giderirken aynı zamanda çıkarlarını Air France ile aynı seviyeye getirmek için çalıştık. Bu dengeli anlaşmayla, Air France ile çalışanlarımız arasında güven ve verimli bir diyalog görmeyi umuyorum, çünkü gerçekten küresel bir lider olmak için çalışan ile ortak olmak ve çalışanın desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.