Amadeus, bünyesindeki dağıtım ve bilgi teknolojileri işletmelerinde, yıla güçlü bir finansal ve operasyonel başlangıç yaptığını bildirdi.
Toplam gelir, geçen yılın aynı dönemine göre %11.7 artarak 1,250.8 milyon Avro’ya çıkarken; ortaya çıkan faiz, vergi ve amortisman öncesi kar %12 artışla 502.8 milyon Avro ve ayarlanmış kar %19.6 artışla 293.6 milyon Avro oldu.
Şirketin bünyesindeki dağıtım işletmesi, %11.4 artışla toplam 837.4 milyon Avro gelir elde etti.
İşlem hacimleri bakımından incelendiğinde, seyahat acentesi uçuş rezervasyonları %9.3’lük büyüme ile 154.3 milyona çıktı ve Amadeus, bunun Global Dağıtım Sistemleri sektörünün %6.7’lik büyümesinden daha üstün bir performans olduğunu ve kendisinin seyahat acenteleri uçuş rezervasyonlarındaki rekabetçi pozisyonunu, diğer bir deyişle pazar payını, %43.5’e çıkarmasına yardımcı olduğunu belirtiyor.
Seyahat acentelerinin uçuşlar dışındaki rezervasyonları da %7.3’lük oranla 17.4 milyon seviyesine ulaşarak artış gösterdi.
Bilgi Teknolojileri (BT) Çözümleri’nde ise gelir %12.3 artarak 413.5 milyon Avro olarak gerçekleşti.
Amadeus’un çekirdeğindeki Altea sistemini veya artık konsolide olmuş Navitaire sistemini kullanarak uçuşlara katılan yolcuların sayısı %24.6’lık büyüme ile 339.6 milyon seviyesine erişti. Şirket; Swiss, Brussels Airlines, China Airlines, Ukraine Airlines ve Viva Group’un isimlerini vererek – bu sayının, 2016 yılındaki uygulamalarla arttırıldığına dikkat çekti, ancak şirket aynı zamanda %6.9’luk organik büyüme kaydetti.
Diğer alanlara bakıldığında, sunulan sayılar Amadeus’un yeni işletmelerindeki – ödemeler, demiryolu, havalimanı BT operasyonları ve seyahat bilgileri – ilerlemenin boyutlarına, finansal detaylara girmeden, kısaca değiniyor.
Amadeus, gelecek planlarına bakıldığında, Güneybatı’nın iç hatlar uçuşlarının Altea’ya kaymasının ve InterContinental Oteller Grubu ile kendisine ait konuk rezervasyon sisteminin görücüye çıkarılışının, “önümüzdeki aylarda şirketin önemli kilometre taşları arasında yer alacağı” beklentisini taşıyor.