Uçuşun rötar mı yaptı? Hiç sorun değil! Bu 10 muhteşem havalimanında terminalden ayrılmak bile istemeyeceksin!
Açıklamak istediğimiz bir şey var – biz havalimanlarına bayılıyoruz! Bu 10 muhteşem havalimanından herhangi birinde tatil eğlencene erken başlayabilir veya tatilini çok şık bir şekilde sonlandırabilirsin!
Singapur Changi Uluslararası Havalimanı (SIN)
“Dünyanın En İyi Havalimanı” ödülünü üst üste üç kez kazanan Singapur Changi diğer havalimanlarını kıskandıracak kadar muhteşem bir yer.
3 dev terminale yayılmış havalimanında yolcular teras havuzuna dalarak, kelebek bahçesinde dolaşarak veya 24 saat ücretsiz olan sinemada film izleyerek vakit geçirme şansı bulabiliyor. Bunlara ek olarak, burada seyahatinin favori fotoğraflarını ve videolarını dünyanın geri kalanıyla paylaşma fırsatı bulduğun bir “Sosyal Ağaç” da bulunuyor.
Son yolcu anonsu mu yapıldı? Hiç problem değil. Terminal 3’te bulunan ve Singapur’da daha büyüğü olmayan dört kat yüksekliğindeki kaydırakla uçuşuna anında vın diye yetişebilirsin.
Helsinki Havalimanı (HEL) – Finlandiya
Finlandiya’ya gelen çoğu yolcunun ayak bastığı ilk yer olan Helsinki Havalimanı, Fin tarzını ve ustalığını ön plana çıkarmaktan hiç çekinmiyor. Hayır, sadece havalimanının içinde resmi bir Moomin Shop olmasından bahsetmiyoruz.
Öncelikle, seçkin yolcu salonunda yolcuların soyunup ter atmasını sağlayacak bir Fin saunası bulunuyor. Ardından yolcular şık Fin mobilyaları ve en başarılı yerel sanatçıların eserleriyle dolu olan gösterişli Aspire Lounge’da rahatlama fırsatı buluyor.
Ancak Helsinki Havalimanı’nın en etkileyici özelliği milliyetçi ayrıntıları değil, yolculara öncelikle rahatlık ve huzur sunmayı başarabilmesidir. Burada ne kadar vakit geçirirsen geçir, kitap takas istasyonu ile Havacılık Müzesini mutlaka ziyaret et veya en azından ücretsiz yoga ve pilates seanslarına katıl.
Münih Havalimanı (MUC) – Almanya
İstenenden uzun süre bir havalimanında kapalı kalmakla ilgili en büyük problem çocukları mutlu etmektir. Koşup oynayabilecekleri tırmanma alanlarıyla dolu bir park, iniş pistinin izlenebileceği bir gözlem platformu veya mini golf oynanabilecek bir yer olsa belki ama…
İşte, bunların hepsini Münih Havalimanı’nın Ziyaretçi Parkında yapabilirsin. Bu devasa dış alan sıkışık terminal binasından kaçmak isteyen yolcular için harika bir şans. Şayet yolculuğun yaz aylarına denk gelirse, parkın dalga makinesindeki ücretsiz sörf seanslarına bile başvurabilirsin.
Buz gibi bir içecekle serinlemek veya bratwurst sosisi atıştırmak ister misin? 50’den fazla bar ve restorana sahip havalimanından dışarı adımını atmadan Bavyera’nın tadını çıkarabilirsin. Eğlenirken zamanın su gibi akıp geçtiğini göreceksin.
Hong Kong Uluslararası Havalimanı (HKG) – Çin
Uzay çağı tarzındaki Hong Kong Uluslararası Havalimanı, şehrin sahip olduğu ‘Doğunun İncisi’ unvanına oldukça yakışan gösterişli bir havalimanıdır.
Şehir merkezinden trenle 30 dakika uzakta bulunan kendisine has bir adanın üzerine inşa edilen havalimanının hizmetleri arasında 9 delikli bir golf sahası, şehirdeki en büyük IMAX sineması ve bilgisayar simülasyonlu basketbol sahasına sahip bir iSports spor salonu bulunuyor.
Karşına bir anda Bruce Lee ve Jackie Chan gibi yerel efsanelere adanmış sanat sergileri çıkarsa sakın şaşırma.
Dubai Uluslararası Havalimanı (DXB) – BAE
Dubai’nin kendine taktığı ‘Altın Şehri’ adına uygun derecede abartılı bir tesis olan Dubai Uluslararası Havalimanı’nı ilk bakışta bir alışveriş merkezi sanabilirsin.
Ancak, tıpkı şehrin kendisinde olduğu gibi, yolcular dünyanın bu en işlek havalimanında da tasarımcı butikleri ve kiloyla altın külçeleri satan mücevher mağazalarından çok daha fazlasını buluyor. Bir iç mekan vahası olan “Zen Bahçelerini” görmek, rahat “Uyku Küplerinde” kestirmek veya sekiz lüks yolcu salonundan birinde keyif çatmak istiyorsan, buraya gidiş saatinden çok önce gelmen gerekiyor.
McCarran Uluslararası Havalimanı (LAS) – Las Vegas, NV, ABD
Listemizdeki en gösterişsiz havalimanı olsa da, McCarran Havalimanı, Günah Şehrine kusursuz bir başlangıç veya hoş bir veda sunar.
3 terminale serpiştirilmiş, hepsi de uçuş kapılarının yakınlarında bulunan 1.234 kumar makinesiyle uzun bekleyişler sırasında zaman (ve banka hesabını) öldürebilirsin.
Ardından, kazandıklarınla bölgenin en sevilen aile restoran zincirlerinden olan Village Pup’ın terminal 3’teki şubesinde biralı balık ve patates kızartmasıyla ziyafet çekebilirsin. Viva Las Vegas!
Hamad Uluslararası Havalimanı (DOH) – Doha, Katar
2014’te açılan ve 16 milyar dolar harcanan Hamad Uluslararası Havalimanı, yeni olmasına rağmen kendinden emin, gösterişli tarzıyla hızlı bir şekilde itibar kazandı.
Bir cami, iki otel, squash kortları, 70 mağaza ve bir teras yüzme havuzuna sahip olmasının yanı sıra, bu tek terminalli havalimanını ziyaret etmeye değer kılan asıl şey sunduğu garipliklerdir. Terminalin üst katının merkezinde içinden bir masa lambası geçen 7 metrelik dev bir oyuncak ayı bulabilirsin.
İsviçreli heykeltıraş Urs Fischer’in yaptığı bu eser, havalimanında yer alan 28 uluslararası sanat eserinden sadece biri; diğerleri arasında ise bir robot dinozor ve devasa metal çöp adamlardan oluşturulmuş bir oyun parkı sayılabilir.
Londra Heathrow (LHR) – İngiltere
Talihsiz üçüncü uçak pisti teklifine rağmen, Londra Heathrow her yıl ağırladığı 74 milyon yolcuyu tatmin etmek konusunda çok yol aldı, özellikle de mideleri aracılığıyla.
Bu lezzet yolculuğunun menüde olduğu asıl yer de Heathrow Terminal 5. Bu yiyecek cenneti, Britanya’nın Michelin yıldızlı, en tanınmış şeflerinden Heston Blumenthal ve Gordon Ramsay’nin yarattığı restoranlara ev sahipliği yapmaktadır. Yemek için ayıracak zamanın yok mu? Ramsay’nin sunduğu ve yanında uçağa da sokabileceğin paketlenmiş 3 parçalık öğlen yemeğinden oluşan cüzdan dostu ‘Uçak Yemeğini’ deneyebilirsin.
Ancak canın gerçekten krallara layık bir tat arıyorsa, kraliyet ailesinin de tercihi olan, Londra’nın efsanevi şarküteri mağazası Fortnum & Mason’ın şampanya barında servis edilen kızarmış çörek ve havyarı deneyebilirsin.
Incheon Uluslararası Havalimanı (ICN) – Güney Kore
Gelecekten fırlamış dış tasarımının ve sentetik buz pateni pistinin seni yanıltmasına izin verme, Güney Kore’nin en büyük havalimanı olan Incheon Uluslararası Havalimanı’nda her şey gelenekler ve ulusal gurur üzerine inşa edilmiştir.
Gösterinin yıldızı, 5.000 yıllık geniş bir zaman dilimine ait kıyafetler, tabletler ve enstrümanlardan oluşan etkileyici bir koleksiyon sunan Kore Kültürü Müzesi.
Serginin sınırlarının dışına çıkıldığında da, kraliyet seremonileri canlandırmaları ve geleneksel Sanjo oda müziğinden K-Pop’a uzanan tarzlarda müzik performansları sayesinde Kore kültürünün canlandığına şahit olacaksın.
Wellington Havalimanı (WLG) – Yeni Zelanda
Yolun Wellington‘a düştüyse muhtemelen sen de bir parça Tolkiencisindir. Yeni Zelanda’nın bu en kalabalık ikinci şehri ve burayı çevreleyen harikulade doğa, Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serilerinin çekildiği yer olarak ünlenerek ilgi odağı haline geldi.
Wellington’a – veya çok büyük bir hayransan “Wellywood” da diyebiliriz – ayak bastığında pasaport kontrolünde Gollum heykeliyle karşılaştığında veya ‘duty free’ mağazasında kafanın üzerinde uçan Smaug’u gördüğünde sakın paniğe kapılma.
Tüm bu Orta Dünya anılarından ayrı olarak, Wellington Havalimanı etkileyici mimarisi ve tasarımıyla da üne sahiptir. Ödüllü uluslararası terminali, nam-ı diğer “The Rock”, sert, koza benzeri bir dış tasarıma sahiptir ve bu da kaçınılmaz bir şekilde uzun olan eve dönüş uçuşlarından önce harika bir rahatlama noktası olan konforlu gidiş salonundaki ahşap panellerinin sunduğu sıcaklıkla bir kontrast yaratmaktadır.
Kaynak: Momondo