Dünyanın En Tehlikeli Seyahat Noktaları Ortaya Çıktı

Bir sonraki tatilinizi mi planlıyorsunuz? O halde International SOS and Control Risks’in hazırladığı şu haritaya, tatilden sağ olarak dönüp dönemeyeceğinizi görmek için göz atmanızda fayda var. Zika virüsü ve terörizm, insanların %72’sinin, 2017’de seyahat risklerinin, 2016’ya kıyasla daha fazla olduğuna inancını taşımalarına sebep oldu. Buna ek olarak, %57’lik bir kesim, 2018’in daha da tehlikeli olacağı beklentisini taşıyor.

Bu harita, dünyanın dört bir yanından gezgin deneyimleri ile ilgili bilgiler sağlayan Ipsos Mori anketi ile birlikte yayınlandı. Olası terör saldırıları başlıca endişe (yüzde 51) olma özelliğini taşırken, en büyük zarar, adi suçlardan ve kötü yol güvenliğinden kaynaklanıyor.

Bu yıla yönelik araştırmaya göre en tehlikeli ülkeler, Mali’deki Timbuktu ve Kidal bölgelerinin yanı sıra Suriye, Afganistan, Yemen, Libya, Darfur, Somali ve Güney Sudan olarak göze çarpıyor. Madalyonun öteki yüzüne bakıldığında ise Norveç, İsveç, Finlandiya, İzlanda, Danimarka, İsviçre ve Slovenya’nın en güvenli ülkeler olduğu düşüncesi hakim. Ülkelerin tehlike seviyeleri belirlenirken başvurulan esas kriterler, bu ülkelerin yönetimlerinin uyguladığı kontroller ve gezginlere yönelik çeşitli türlerde şiddet tehlikeleri oldu.

http://www.travelriskmap.com/

Yeşil: Önemsiz Risk

Şiddet suçu oranları çok düşüktür. Kayda değer politik şiddet veya sivil huzursuzluk bulunmamakta ve yabancılara karşı düşük derecede sekter, toplumsal, ırkçı veya hedeflenmiş şiddet söz konusudur. Güvenlik ve acil yardım hizmetleri etkilidir ve altyapı sağlamdır. Ulaştırma hizmetleri, iyi güvenlik siciliyle beraber yüksek standartlara sahiptir ve az rastlanan ulaşım kesintileri yaşanmaktadır. Endüstriyel aktivitelerin temel hizmetleri aksatması nadiren söz konusudur.

Sarı: Düşük Risk

Şiddet suçu oranları düşüktür ve ırkçı, sekter veya politik şiddet veya sivil huzursuzluk yaygın değildir. Terörizm bir tehdit unsuru ise, grupların sınırlı operasyonel kabiliyeti bulunmaktadır ve terör olayları nadiren meydana gelmektedir. Güvenlik ve acil yardım hizmetleri yeterlidir ve altyapı sağlamdır. Endüstriyel aktiviteler ve ulaşım kesintileri nadiren yaşanmaktadır.

Turuncu: Orta Düzey Risk

Periyodik politik huzursuzluklar, şiddetli protestolar, ayaklanmalar ve/veya aralıklı terör olayları meydana gelmektedir. Gezginler ve göçmenler; toplumsal, sekter veya ırkçı şiddet ve şiddet suçundan kaynaklanan risklerle karşı karşıya kalabilir. Güvenlik ve acil yardım hizmetlerinin ve altyapının kapasitesi değişiklik gösterir. Endüstriyel aktiviteler, ulaşımı kesintiye uğratabilir.

Kırmızı: Yüksek Risk

Protestolar sıklıkla şiddetlidir ve yabancıları hedef alabilir veya engelleyebilir; bunlar, güvenliği ve kanun ile düzen kapasitesini kapsamak üzere, yönetim meseleleriyle daha da şiddetlenebilir. Şiddet suçu veya terörizm, gezginlere ve göçmenlere yönelik doğrudan veya rastlantısal riskler oluşturabilir. Toplumsal, sekter veya ırkçı şiddet yaygındır ve yabancılar doğrudan hedef alınabilir. Ülkenin belirli kısımları, gezgin için erişime kapalı veya yasaktır.

Koyu Kırmızı: Üst Düzey Risk

Devlet kontrolü ve kanun ile düzen, geniş alanlarda en alt seviyede veya hiç bulunmuyor olabilir. Gezginleri ve göçmenleri hedef alan ve silahlı gruplarca düzenlenen şiddetli saldırılara dair ciddi bir tehdit söz konusudur. Devlet ve ulaşım hizmetleri çok düşük düzeyde işlevseldir. Ülkenin geniş bir kısmı, yabancıların erişimine kapalıdır.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!