Aracılık dünyasının “geleneksel” olarak bilinen tarafında, çokça kötülenen ancak hala yararlı olan seyahat acenteleri yer alıyor.
Evet, geçtiğimiz yirmi yıllık süreçte acente, mağaza ve çağrı merkezi sayısı dramatik bir biçimde azaldı, ancak bir o kadarı da ayakta kaldı ve evrimleşti.
Peki bunların bazıları, hizmetlerine teknik veya çevrimiçi özellikleri dahil ederek ne ölçüde evrimleşti? Veya yerine göre bunu gerçekleştiremedi?
Web arama uzmanı Talkative, yakın dönemde, Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren yaklaşık 150 geleneksel seyahat acentesini mercek altına aldı.
Şirketin bariz bir biçimde, insanları kendisine ait tek tuşla arama teknolojisini kullanmaya yönlendirmek gibi bir amacı bulunuyor ve söz konusu karşılaştırmalı değerlendirme testinin gerekçesi tam olarak bu, ancak bu testin bulgularından bazıları, seyahat acenteleri pazarının teknolojik durumu bakımından hayli ilginç olma özelliğini taşıyor.
Teste dahil edilen acentelerin her birinin müşterilere dönük birer web sitesi bulunmasına karşın, bunların yarısından daha azı (%45) ürünler için çevrimiçi rezervasyon taleplerini alıyor.
Neredeyse tüm acentelerin telefon hizmeti bulunuyor ve bu şirketlerin %55’i sadece çağrı merkezleri olarak faaliyet gösteriyor.
İlginç bir biçimde, acentelerin %55’inin, web sitelerini ziyaret edenler için bir web sohbet olanağı bulunuyor ve yanıt alma konusunda %72’lik bir başarı oranı bulunuyor.
Pazarlama boyutuna bakıldığında, acentelerin sadece üçte biri, kendi hizmetlerini ve ürünlerini görücüye çıkarmak için YouTube’u ve videoları görünür bir şekilde kullanıyor.
Teknik olarak Talkative, pek çok web sitesinin sayfa verimliliği bakımından yapması gereken çok şey bulunduğunu tespit etmiş bulunuyor.
Testte, ortalama bir web sitesinin yüklenme süresi 4 saniye olarak gerçekleşirken ve boyut olarak yaklaşık 3.4 MB iken, bu sayılar ürün sayfaları için 1.4 MB ve 4.4 saniye olarak gerçekleşti.
Kaynak: https://www.tnooz.com/article/tech-habits-traditional-travel-agency/