Expedia Inc’nin SilverRail’in çoğunluk hissesini satın almasının ardından trenler, B2B (İşletmeden İşletmeye) ve B2C (İşletmeden Tüketiciye) seyahat teknolojilerinin en üst seviyelerinde – geniş bir koltuk aralığı ve harika bir manzarası bulunan – bir yere sahip.
Asya kıtasında demir yolu altyapısı ve dağıtım sistemine şu sıralarda neler olduğu hesaba katıldığında, kendisini giderek artan bir biçimde bir teknoloji firması olarak gören Expedia’nın neden bir demir yolu teknolojileri uzmanı olan SilverRail konusunda bir hamle yapmış olduğu açıklık kazanıyor.
Demiryolu, Avrupa’da B2B bağlamında, çoklu modlu sektörün temel bir bileşeni olma özelliğini taşıyor. Ancak tüketiciler açısından demiryolu meselesi o kadar da karmaşık değil: Demiryolu, seyahat etmenin harika bir yolu.
En azından Avrupa için, en iyi bilinen seyahat konseptlerinden birisi, gezginlere (neredeyse) tüm Avrupa demiryolu ağına erişim olanağı sunan Interrail. Bu terim her ne kadar, demiryolunun A noktasından B noktasına (ardından C noktasına, oradan yeniden B noktasına, oradan D noktasına, vb.) gitmenin yolu olduğu, birden çok varış noktası bulunan tüm gezileri tanımlamak için dile girmiş olsa da Eurail, InterRail ürününün sahibi olarak karşımıza çıkıyor.
Elbette, teknoloji sayesinde böylesi bir geziyi planlamak eskisine kıyasla daha kolay. Tıpkı Avrupa’daki çoğu demiryolu seyahatinin rotasının Prag’dan geçiyor olması gibi, teknoloji konusundaki çoğu konuşmann rotası veriden geçiyor.
Bu nokta, InterRail’i bağlı ortaklardan birisi olarak bünyesinde barındıran bağımsız bir işletme olan InterrailPlanner.com tarafından ortaya çıkarılan bir nokta olma özelliğini taşıyor. Gezginler siteyi gezi planlama amacıyla kullanabiliyor ve ardından bileti satın almak için bir bağlantıya tıklayabiliyor. Site ayrıca gezginlere, hostelworld ve booking.com üzerinden erişilebilen bağlı ortaklık fırsatlarıyla durakladıkları lokasyonlarda konaklama rezervasyonu yaptırmaları konusunda yardımcı olabiliyor.
Sitenin Interrail Insights (Interrail İçgörüleri) başlıklı raporu, site üzerinden planlanan yaklaşık 1,800 seyahati inceliyor. Sitenin kurucularından Jack Cowell, Interrail’e dair spesifik verilerin, Interrail için olduğu kadar seyahat ekosistemindeki diğer tedarikçiler için değerli olduğu düşüncesini taşıyor.
Cowell, konuyla ilgili açıklamalarında şu sözleri sarf etti:
“Turist heyetleri artık Interrail sistemine dahil olan gezginlerin belirli ülkeler ve şehirler ile nasıl etkileşime geçtiklerini kavrayabilir; hosteller konaklamaların sürelerine ve muhtemel şehir kombinasyonlarına dayanarak Interrail’e dahil olan gezginleri hedefleyen pazarlama stratejileri ve teklifler geliştirebilirken Interrail yeni bilet konfigürasyonlarını gündemine alabilir.”
Yukarıda sözü edildiği gibi her üç geziden ikisine dahil edilen Prag, Interrail sistemine en çok dahil edilen şehir olma özelliğini taşıyor. Şehir ayrıca ilk on sırada yer alan ikili şehir gruplarının beşinde ve ilk altı sırada yer alan üçlü şehir kombinasyonlarının tamamında yer alıyor.
Interrail gezginleri ortalama olarak 6.3 ülkeyi ziyaret edip 8.8 şehirde vakit geçirirken şegirlerde ortalama olarak 2.4 gece boyunca konaklıyor.
Interrail gezginlerinin oldukça spesifik seyahat örüntüleri oldukça ilgi çekici olanaklar yaratıyor ve InterrailPlanner.com’dan gelen veriler kullanışlı bir başlangıç noktası oluşturuyor.
Raporun tamamına bu adresten ulaşabilirsiniz.
Kaynak: https://www.tnooz.com/article/article/interrail-trip-planning-data-signals-wider-opportunities/