World Tourism Forum Global Meeting, bu yıl çok daha geniş kapsamlı konseptiyle, dünya turizm sektörünü İstanbul’da topladı. İçerik ve basın desteği sağladığımız etkinlik içerisinde katılımcılara sektörün dijital yüzünü göstermek amacıyla Uzakrota Mini Summit düzenlemekteyiz.
Geçtiğimiz yılın Uzakrota Travel Summit sahnelerinde konuşulan konuları çok daha geniş kitlelere ulaştırmak amacı ile Mete Vardar, Çağrı Sağlık, Nedime Konuksever ve Cüneyt Baycan gibi sektörün önemli isimleri Uzakrota Mini Summit sahnesinde yer aldılar.
Küresel ölçekte düzenlenen dev forum Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Binali Yıldırım’ın açılış konuşması ile başladı. Yıldırım; “Turizm barış için, kardeşlik için çok önemli bir sektördür, önemli bir faaliyettir. Bu yolda çaba gösteren herkesi aynı zamanda gönüllü bir barış elçisi olarak kabul ediyorum ve tebrik ediyorum.” dedi.
Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar; ‘ Türkiye’nin turizm algısı son yıllarda oldukça hızlı bir şekilde değişmekte. Firmalarda buna göre kendilerini konumlandırarak klasik deniz, güneş ve kum içerikli seyahatler yerine alternatif turizm şekilleri geliştirmeye ve bu şekilde müşteri bağlılığı sağlamayı amaçlamaya başladılar.
Duygulara hitap etmeyen tecrübenin hiçbir anlam ifade etmediğini belirten turizm otoritelerine göre satış-pazarlama stratejilerinin en önemli unsuru olarak kabul edilen ‘deneyim/experience’ turizmi yerini ‘duygusal’ turizme bırakmaya başladı.” dedi.
World Tourism Forum Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Bağcı; ‘ Dünya turizm vizyonunu ülke profesyonelleri ile paylaşmak, Türkiye’nin turizm potansiyelini arttırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak üzere biraya geldik’ dedi. Barış dilini çok iyi kullanan bir filozof olan Yunus Emre’den bir alıntı yaparak teşekkürlerini sunan Bağcı; ‘ Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim’ dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turizmin turizmden daha fazla katkısı olduğunu gösterdikleri için World Tourism Forum’da emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başladı. Avcı; ‘Özellikle Avrupa’da yaşayan soydaşlarımıza yönelik başlattığı komşunu alda gel, memleketimin hastasıyım adıyla oluşturulan ve birbirini tamamlayıcı turizmi destekleyen kampanyaların daha da başarılı olacağına inanıyorum. Küresel anlamda ve ülkemiz adına birbirine vesile olacak gelişmelerin yaşanmasını diliyorum” dedi.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy; Türkiye turizm açısından eski Türkiye değil. 1990’lı yıllarda ki turizm ile şimdi ki turizm arasında büyük gelişmeler ve değişimler var. Siyasi istikrar beraberinde ekonomik istikrarı da getirir.” diyen Ulusoy Türkiye 2017 yılında yine hedeflerine ulaşacak. Türkiye güvenilir bir ülkedir. Umutla yola devam etmeliyiz dedi.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek; “Turizm için kaynaklar mevcut, alt yapıyı geliştirmemiz turizmin gelişmesi için çok önemli çünkü global büyüme ve ekonomide buna bağlı. Türkiye’de bu sene turist sayısı yaşanılan talihsiz olaylar nedeniyle azaldı ama bunların gelip geçici düşüşler olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de turizmin geleceği çok parlak. Turizm daha barışçıl bir ortam yaratıyor.
İnsanlar birbirini tanıyor, seyahat edip etkileşimde olarak birbirilerini daha iyi anlıyorlar. Türkiye’ye devamlı seyahat eden insanlar Türkiye’nin de her yer gibi güvenli olduğunu kendileri bizzat görüyorlar. ” dedi. Sağlık turizmine de vurgu yapan Şimşek, Türk sağlık turizmi önemi bir ihracat kaynağı olacak diyerek konuşmasını turizm kilit unsur, seyahat etmeye devam edin mesajı verdi.