On yıl önce var olmayan bir sektör olan paylaşımlı araç sektörü, şimdi 61,3 milyar dolar değerinde ve 2025 yılına kadar değeri 218 milyar dolara ulaşacak.
B2B araştırma firması Marketsandmarkets tarafından yayımlanan bir rapora göre, artan kentleşme ve azalan araç sahibi olma trendi sektörü beslemeye yardımcı oluyor.
Raporda, yalnızca Uber (Mart 2009’da kurulmuş olan) ve Lyft gibi paylaşımlı otomobil şirketleri değil; fakat aynı zamanda bisiklet ve scooter paylaşım hizmetleri gibi “mikro mobilite” çözümleri de yer alıyor.
Raporda, şirketlerin işe gidip gelen ya da iş için seyahat eden çalışanlara araç sağladığı “kurumsal araç paylaşımında” büyüme öngörülüyor. Kurumsal araç paylaşımı, şirketler tarafından, satın alınmış şirket araçları veya kiralık araç filosunun sürdürülmesine nazaran daha ekonomik bir alternatif olarak görülüyor.
Rapora göre, “Çalışanların aynı rotada seyahat etmeleri muhtemel olduğundan kurumsal araç paylaşımına olan talebin artması bekleniyor. Böylece eş yolcuyu kolayca ve daha az bekleme süresiyle bulmak çok daha kolay. Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan ekonomilerde artan nüfus ve artan kentleşme nedeniyle Asya / Okyanusya pazarında olması bekleniyor. Kentleşmenin ve trafik sıkışıklığının artması gibi faktörlerin paylaşımlı araç hizmetlerine olan talebi artırması da muhtemel.”