Dünya çapında yaklaşık olarak 400 alıcının verilerine göre hazırlanan raporda teşvikli seyahat alıcılarının yarısından fazlası (%54’ü), kurumsal bütçelerde 2018’de teşvik amaçlı bir artış olduğunu bildirdi. Kişi başına düşen medyan harcamaları ortalama 4.000 dolar olurken, 2016’ya göre 1.000 dolarlık bir artış olduğu görülüyor.
Yükselen bütçelere rağmen, teşvikli seyahat alıcıları gittikçe artan bir şekilde maliyetleri kontrol ediyor. 2015 yılında, alıcıların % 72’si maliyetleri düşürmek için adımlar attı ve 2018’de ise alıcıların % 82’si bunu yaptı.
Ek olarak, her şey dahil tesisler, alıcılar daha düşük maliyetli seyahatler aradıkça popülerlik kazanıyor.
IRF başkanı Melissa Van Dyke; “Bulgular, teşvik yolculuğunun büyüdüğünü gösterse de, gerçek şu ki, artan maliyetler gibi büyümeyi yavaşlatabilecek karşı akımlar var. Planlamacılar, daha az pahalı destinasyonlar veya daha az pahalı olanaklar gibi maliyetleri içerecek adımlar atıyorlar.” olarak belirtti.
Bir destinasyonun seçilmesi için en yüksek kriter olarak çekicilik değerlendiriliyor, ardından genel güvenlik ve değer geliyor. Kuzey Amerika, Karayipler ve Batı Avrupa en popüler yerler olarak sıralandı.
Alıcıların yaklaşık yüzde 70’i programlarının işletme hedeflerine ve olumlu yatırım getirisine ulaştığını söyledi; artan satış ve karlılık, teşvikli seyahat programları için il sırada yer aldı. Bununla birlikte, yönetim ve çalışanlar arasındaki ilişkiler kurmak, verimliliği ve çalışanların katılımını artırmak gibi diğer motive edici faktörler de yükselişte.