Lufthansa, Facebook Messenger üzerindeki Mildred asistanı ile chatbot akımına katılan en son firma oldu.
Chatbot (Sohbet botu) kullanıcılara, sonraki dokuz ayda gerçekleşecek uçuşlar için arama yapma olanağını sunuyor ve en ucuz uçuşları bulabileceği iddiasında bulunuyor.
Kullanıcılar, tarihe ve rezervasyon yapılacak sınıfa göre arama yapabilmenin yanı sıra havayolları ya da başlangıç şehri gibi detayları aramaya dahil edebiliyor ve bu özelliğin arkasındaki fikir, Mildred’ın Lufthansa’nın uçuşlarının gerçekleştiği en yakın havalimanını biliyor olması.
Gezginler, daha sonra rezervasyon yapmaları için Lufthansa’nın mobil web sitesine yönlendiriliyor.
Lufthansa, Mildred’ın İngilizceyi ve Almancayı anlamak, ayrıca yer adlarını ve tarihlerini tanımak için Wit.ai üzerinden doğal dil işleme özelliğini kullandığını söylüyor. Bot ayrıca Lufthansa’nın uçuş yaptığı en yakın havalimanları için bir veritabanına bağlanıyor ve turist çeken lokasyonlar ile diğer mekan isimlerini tanımak için Google’ın konum belirleme veritabanını kullanıyor.
Mildred, Lufthansa’nın, kullanıcılar sözcükleri farklı biçimlerde bir araya getirmelerinin yanı sıra uçuş aramaları yapmak için farklı terimler kullanırken, ilgili servis için bir test ve öğrenme stratejisini kullandığı bir beta aşamasında bulunuyor.
Frankfurt merkezli havayolu şirketinin bu girişimi, Messenger platformu üzerinde rezervasyon yaptırılabilir bir bot sağlamak adına KLM’nin Facebook Messenger ile yaptığı geliştirme ile Icelandair’in Travelaer ile yaptığı çalışmaları bir araya getiriyor.
Lufthansa Grubu’nun sahibi olduğu Avusturya Havayolları da uçuş aramaları ve müşteri sorgularu için myAustrian Messenger servisini deniyor.
Markaların chatbot’ları ve daha geniş mesajlaşma servisleri, geçtiğimiz haftalarda düzenlenen bir konferanstaki pek çok panelin konusu oldu.
Ekim ayında, Amsterdam’da gerçekleşen ACTE/CAPA etkinliğinde, KLM’nin CEO’su Pieter Elbers, bu ulaştırma firmasının, müşterilerinin olduğu yerde bulunma stratejisinin bir parçası olarak çeşitli chat kanallarını nasıl geliştirmekte olduğu ile ilgili bir konuşma yaptı.
Aynı etkinlikte, Skyscanner’ın ticari ilişkilerden sorumlu baş yöneticisi Frank Skivington, KLM’nin geliştirmelerinin yenilikçi olduğunu; ancak, başlıca havayolu şirketlerinin çoğunun bir mobil uygulamaya, hatta mobil cihazlar için optimize edilmiş bir web sitesine sahip olmadıklarını belirtti.
Bu zaman zarfında, geçtiğimiz haftalarda Londra’daki World Travel Market’te, Tnooz’un kurucularından birisi ve kıdemli editörü olan Kevin May, chatbotların ve Yapay Zeka’nın, konu seyahat sektöründeki müşteri hizmetlerine gelince nasıl karışıklığa sebep olan bir güç olabileceği üzerine bir konuşma yaptı.
Daha sonraki bir oturumda 383 isimli tasarım deneyim firmasından John Newbold, seyahat firmalarının chatbotların etrafını saran aldatmacaları anlaşılır hale getirmeleri ve gerçek anlamda kullanım vakalarıyla kullanıcı deneyimine bir bakış atmaları gerektiğinin altını çizdi.