Pymnts tarafından gerçekleştirilen Amadeus tarafından yayımlanan araştırma, son üç yılda seyahat şirketlerinin sadece% 15’inin ödeme yeniliğine ilişkin bir uygulama yaptığını ortaya koydu.
Seyahat şirketleri tarafından yeniliklerin önündeki engellere yönelik öne sürülenler arasında, ödeme işlemlerinin karmaşıklığı, yeni ödeme yöntemleri ve ödeme maliyetleri bulunuyor.
Araştırmaya göre, perakende seyahat acenteleri gelirlerin % 7,5’ini ödemeler için harcarken, havayolu şirketleri % 4,2 ve oteller% 4,5 oranında harcama yapıyor. Seyahat şirketleri için ise bu oran, ortalama olarak yaklaşık % 6,2.
% 91 oranında olan tüketici talebi, yeni ödeme seçeneklerine yatırım yapmak için en büyük itici güç olurken, müşteri kaybı ise %83 ile bunu takip ediyor.
Birçok şirket ödeme yeniliği yaratmayı planladığını belirtirken %14’ü çoklu yenilik gerçekleştireceğini ve % 81’i ise “birkaç” yenilik yapmayı planladığını belirtti.
Çevrimiçi seyahat acentesi segmentinde, şirketlerin % 100’ü bir ödeme yeniliği planladığını belirtiyor.
Rapora göre, Çevrimiçi Seyahat Acentaları (OTA’lar) şu anda tüm web ödemelerinde ortalama altı ödeme seçeneği sunuyor. Buna ek olarak, OTA kategorisinin sohbet platformları üzerinden ödeme sunma olasılığı da iki kat daha fazla.
Bununla birlikte, çoğu kez yenilik geliştirme konusunda şirketlerin % 78’i kredi kartı veri güvenliği, % 64’ü dolandırıcılık ile ilgili kayıplar ve% 49’u mevcut sistemlerin karmaşıklığını öne sürüyor.
Yine de, şirketlerin çoğunluğu ödeme sistemlerindeki yenilik sayesinde elde edilen gelirin maliyeti aşacağına inanıyor. % 24’ü ise yapılan yatırımın karşılığının alınacağını ve % 36’sı ise yeniliğin maliyetlerini düşüreceğini söylüyor.
Ayrıca, daha büyük şirketler ödeme yeniliklerinde daha fazla finansal kazanç görüyor.
Raporda, endüstrinin tüketicilerin talebine ayak uydurması ve rakiplerle rekabet etmek için yeni sistemler uygulamaya ihtiyaç duyduğunu kabul eden pek çok seyahat şirketinin ödeme yeniliğinin “taşma noktasına” yaklaştığı da ortaya konuluyor.