Konaklama endüstrisi, teknolojiyi yakından takip eden sektörlerden bir tanesi. Neredeyse tüm markete girmiş ve hızla gelişen teknoloji olan VR (Sanal Gerçeklik) ise bu endüstride de yatırımları üzerine toplamaya başlamış durumda.
Bu teknolojiyi kullanan oteller çok etkileyici sonuçlar elde etmekteler.
Peki nedir bu VR?
Sanal gerçeklik videoları 360 derece videoları diye de geçmekte ve 2 farklı türü var; 2 boyut ve 3 boyutlu. Elbette ki 3 boyutlu videolar derinlik algısı da eklendiğinden dolayı daha gerçekçi ve etkili. Masa üstünde, tablette ve telefonda görüntüleyebildiğimiz bu videoların en etkili hali ise sanal gerçeklik kafa takımıyla vücut buluyor.
Güçlü yanları
Elbette ki ilk etapta lüks markalara uyacak bir teknoloji. Özellikle birçok farklı özelliği olan, bu fonksiyonları göstermek isteyen lüks oteller için biçilmiş kaftan.
Bu teknolojiyi kullanan markalardan bir tanesi de Vidanta. Öncesinde kişiye özel tur düzenleyip video içerikleriyle gezi desteklenirken, şimdi sanal gerçeklik sayesinde farklı lokasyonlara kısa sürede gidilebiliyor.
Daha güçlü duygusal bağ
Bir yerin 360 derece halini orada olmadan görebilmek, dokunabilecek kadar yakın hissetmek elbette ki farklı duyguları uyandırıyor, bu da kişinin hislerini ön plana çıkartıyor. Fotoğraf ve video, kişiyi belli bir mesafede tutarken, sanal gerçeklik 360 derece görsel sağlıyor.
Müşteri güvenilirliği
Geleneksel video tarzıyla oteller müşterileri kamera açısı ile kolayca göz yanılsamasına uğratabilirdi; ya da belli noktaları videoya dahil etmeyebilirdi. Fakat sanal gerçeklik yalan söylemez. Tüm detaylar görülebilir, bu da güvenilirliği artırıyor.