eDreams ODIGEO’nun CEO’su Dana Dunne, müşterilerin kişiler arası etkileşim yerine, iyi bir biçimde uygulandığı sürece otomatik hale getirilmiş yanıtlamaları istediğini belirtiyor. Dunne, seyahat işletmeleri arasında bunlardan hangisinin öncelik kazanacağını, son varanda müşterinin belirleyeceğini söylerken, otomasyonun hızının genellikle insanın dokunuşunu alt ettiğini belirtti.
Travel Weekly’nin Business Breakfast etkinliğinde konuşan Dunne, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Müşterileri otomatik hale getirilmiş bir deneyime zorlamak istemiyorum. Ancak biliyorum ki, bilgiyi otomatik olarak çalışır haldeki bir araçtan daha hızlı bir şekilde alabiliyorsam, memnuniyetim menüyü incelerken ve bir acenteyi beklerken, isteklerimi açıklarken ve daha fazlasını yaparken yaşadığım memnuniyetten bazen çok daha fazla olabiliyor.”
“Otomatik hale getirilmiş süreçler iyi bir biçimde uygulandığı sürece, kişiler arası bir etkileşimden duydukları memnuniyetten daha fazlasını yaşayan çok sayıda insan bulunuyor.”
Dunne, katıldığı oturum boyunca, müşteriyi ön plana koymanın ve iyi bir ürün sunmanın, başarılı bir seyahat işletmesinin temel taşları olduğuna vurgu yaptı ve pazarlama hileleri ile halkla ilişkilere gereğinden fazla güven duyma konularında uyarılarda bulundu. Yakın zamanda gerçekleştirilen bir başka Business Breakfast etkinliğinde ise Dunne, müşterinin seçiminin değerini düşürmediğini söyleyerek otomatizasyonu savunmuş ve açıklamalarını sürdürmüştü: “Esasen bir teknoloji şirketi olarak temellerimizden birisi, veri bakımından zengin oluşumuz. Müşterilerimizin verilerimiz arasında arama yapabilecekleri akıllıca yollar yaratabiliriz.”
Dunne makine öğrenmesinin sonuçlarının ağır aksak ilerlediğini söyledi, ancak uçtan uca tatil veya uçuş rezervasyon süreçlerinin, sohbet botları gibi yapay zeka ürünü servisler aracılığıyla gerçekleştirilebilmesi için önümüzde hala uzun yıllar olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Ve eDreams’in ürününe yönelik olarak güven duymasına rağmen, bünyesindeki markalardan herhangi birinin uçuş arama sağlayıcıları arasında lider olmadığı sayılı Avrupa pazarlarından birisi olan Birleşik Krallık’ta markaya yönelik farkındalığı arttırmak için çevrimdışı kanallara odaklanmaları gerektiğini belirtti ve açıklamalarını sürdürdü: “Çevrimdışı pazarlamaya yatırım yapıyoruz. Bu tabiri caizse, çevrimiçi bir şirketin çevrimdışı konuma geçmesi gibi düşünülebilir.”