Kaliforniya’da, yenilikçi ev aletleri tasarımlarıyla bilinen Simposh isimli bir şirket, Simpresso isimli her yere götürmek üzere taşınabilir bir espresso makinesi geliştirdi. Cihaz, kullanıcının sıcak suya erişebildiği her yerde çalışıyor. Kullanıcılar cihazı kullanmak için gaz, elektrik ya da N2O (Nitrözoksit ) kartuşlarına ihtiyaç duymuyor. Bunun yerine içeceklerini bardağa aktarmak için küçük bir el tulumbası kullanabiliyorlar.
Simpresso, üç bölümden oluşuyor: sızdırmaz bir hazne, kapsül ve Simpresso makinesi. Kapsül kısmı, öğütülmüş espresso çekirdeklerini herhangi bir dağılmaya sebep olmadan makine kısmına koymaya elverişli. Hazne kısmı, seyahat sırasında içinde bulanan içecek bitmediğinde veya herhangi bir dökülme durumunun olmaması için sızdırmaz olarak kapaklı şekilde tasarlanmış.
Kapsüldeki espresso çekirdekleri Simpresso’nun alt bölmesine geçiyor. Üst kısım ise 120 ml’ye kadar sıcak su alan şeffaf camdan oluşuyor. Cihaza, kullanıcının ellerini sıcaklıktan korumak ve tutmak için bir sap ihtiyacını ortadan kaldırmak üzere çift katlı ısı izolasyonu yerleştirilmiş. Ayrıca, su haznesinin kenarına, üç farklı bardak ölçüsü için -ristretto için 25 ml, espresso için 40 ml ve lungo için 100 ml şeklinde- ne kadar suya ihtiyaç olduğunu gösteren ölçü işaretleri de yerleştirilmiş.
Karışımı bardağa aktarmak için üst kısımda bir kol bulunuyor, kullanıcının kolu kullanarak çok az bir çaba sarf etmesi gerekiyor, her seferinde 217-275 psi basınç oluşuyor. Bu basınç suyu aşağı kısımdaki kapsüle sıkıştırıyor ve karışımın kaba akmasını sağlıyor. Şeffaf cam sayesinde, kullanıcılar hazne içinde ne kadar su kaldığını görebiliyor ve içeceklerinin hangi seviyede olmasını istiyorlarsa ona göre ayarlayabiliyorlar.
Simposh şirketindeki geliştiriciler Simpresso için bir Kickstarter kampanyası başlattılar, hedefleri ise 200.000 dolar; fakat şu andaki oranla Simposh fon hedefine ulaşamayacak; ancak projeye bağış yapanlar sayesinde hedefe ulaşılması durumunda bir Simpresso için en az 48 dolar harcanabileceği düşünülüyor.
Eğer, geliştiriciler herhangi bir problemle karşılaşmaz ve ürünleri teslim tarihine yetiştirebilirlerse, ürünler Kasım 2017 tarihine kadar destekçilere ulaşacak.