Times Meydanı, çoğunlukla Dünya gezegenindeki en çok ticarileşmiş yerlerden biri olarak bilinir. Aynı zamanda bir New York deneyimi arayan turistler için de kalıcı bir cazibe merkezidir.
Times Meydanı‘nın sokak kısmı son yıllarda oldukça radikal değişimler geçirdi. Choi Ropiha tarafından tasarlanan ikinci nesil TKTS “kırmızı adımlar” gişesi ve Snohetta tarafından geliştirilen yaya dostu plaza tasarımı, onu çok daha iyi bir kamusal alan haline getirdi.
2018’de başlatılan NYCxDesign festivali, insanların ziyaretleri sırasındaki deneyimlerini nasıl daha iyi geliştirebileceğini araştıran yeni bir girişim. Times Square Tasarım Laboratuvarı (TSqDL), kamusal alana yeni olanaklar sunmayı amaçlayan NYC tabanlı tasarımcılar tarafından beş tasarım konseptini sunan açık bir aktivasyon. NYCxDesign haftası boyunca Times Square’e gelen ziyaretçiler, her prototipi kullanma ve test etme fırsatına sahipler. Koleksiyon, halka açık oturma, yol bulma ve kültüre erişim konularında yeni fikirler sunuyor.
Times Square, tasarım fikirleri için plazayı ilk kez kullandı. Bu yıl, bu etkinlik Times Meydanı’nda ikinci kez düzenlenen ücretsiz bir tasarım etkinliği olan yıllık Tasarım Pavyonu sergisine eklendi. Witham, beklentinin, TSqDL’nin, farklı kamusal alan tasarımı zorluklarını ele almak ve daha fazla tasarımcıya yer vermek için yıllık bir etkinliğe dönüşmesi olduğunu da ekledi.
İşte 2018 için ilk kez sergilenen beş prototip :
Brad Ascalon tarafından Island Koleksiyonu: Pratik olarak herhangi bir boşluğa uyacak şekilde yapılandırılabilen bir dizi modüler oturma ve bitki kutusu. Bitkilerin insanlara olan yakınlığıyla, doğayla büyük ölçüde yeşil olmayan bir çevrede bağlantı sağlamak amaçlamaktadır. Island Collection, Michigan merkezli Peyzaj Formları tarafından üretime geçecek olan bu prototiplerin ilki.
DYAD tarafından Re: Post: Açık havada göze çarpan yol gösterme işaretleri, çoğu geçici işaret tabelalarıyla oldukça zordur. Kolayca okside olurkar. DYAD’ın fikri, plaza yüzeyine zarar vermeyen, rüzgara karşı dayanıklı bir fikstür oluşturmak için kick-boks torbalarından ilham alıyor.
Joe Doucet tarafından tasarlanan Village: Kent ortamına ev duygusu getiren geniş ölçekli oturma yapıları. Renkli metal çubuk yapılı kapsüller, bir buluşma noktası olarak belli bir mesafeden tanımlanabilen belirgin bir eğimli çatıya sahiptir.
Hive Public Space tarafındanTitle Wave: Times Meydanı’nı çevreleyen ses ve ışıkların duyusal aşırı yüklenmesiyle, bir kitapta kaybolmak zor görünebilir.Title Wave, kitap raflarını bank ile birleştirerek okumayı teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Bir veya daha fazla Title Wave bankı, Times Meydanı’nda bulunan Strand Kitabevi için bir olanak olarak tasarlanmıştır.
Louis Lim tarafından Drop Sign. Etkileşimi birleştirmek ve mobilyalarla oynamakla itibar kazanmış olan Louis Lim, geleneksel işaret tahtalarını yeniden tasarladı. Gözyaşı damlası şeklindeki işaret sistemi, ani rüzgara karşı veya insan dokunuşuna karşı kendi kendini dengeliyor. Lim iki çeşit işaret tahtası geliştirdi: biri basılı posterlere uygunken diğeri el yazısı iiçin için kara tahta boyasıyla kaplı.