Travelport Dijital Gezginlerin Farklılıklarını Gözler Önüne Seriyor

Dağıtım devi, her ülkedeki genel akıllı telefon, sabit hat ve mobil internet penetrasyon seviyelerini yansıtan, gezginler tarafından dijital platform kullanımının temel göstergelerine dayalı olarak on dokuz ülkeyi tarayan “dijital gezgin ligi” tablosunu bir araya getirdi.

Rapordan çıkan önemli sonuçlar arasında, gezginlerin (hatta dijital seyahat araçları için güçlü bir tercih yapan kullanıcılar da dahil), zaman zaman bilgiye erişim sıkıntısı çekiyor olabildiği ve Travelport‘a göre bunun “karışıklığa ve kararsızlığa” neden olabildiği yer alıyor.

Seyahat edenler, ortalama olarak, satın aldığı her seyahat için 16 kategoride seyahat uygulamasına erişirken,% 75’i ise web sitelerinde seyahatlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Fakat aynı zamanda gezginler, bu tür değerlendirmelere yüksek oranda şüphe ile yaklaşıyorlar ve “güvenilir sesler” arıyorlar. Bu mantık, özellikle sosyal medyayı aktif olarak kullanan ve web sitelerini seyahat araştırmasının bir parçası olarak inceleyen genç gezginler için geçerli.

18-24 yaşındaki genç insanların % 79’u, seyahat planlarına yardımcı olması için arkadaşlarının sosyal medyada yayınladığı videoları ve fotoğrafları kontrol edeceğini söyledi.

18-24 yaşlarındaki gençlerin% 44’ü, sitelerde yayınlanan incelemelerin orijinal olup olmadığı konusunda şüpheleri olduğunu belirtti.

Rapora göre:

Genç insanlar bazen bir şeyin az ama öz olmasının iyi olduğunun farkına vardılar. Buna göre; eğer yalnızca bir kaynaktan uzman tavsiyesi alabiliyorlarsa birden fazla sitede vakit harcamaya gerek yok.

“Yapılacak olan en iyi şey bir seyahat profesyoneli ile süreci basitleştirerek kişisel tavsiyeler sunmak. Böylelikle insanlar kendileri için doğru olan kararı verirlerken rahat hissedecektir”.

Asya Pasifik

Beklendiği üzere alışkanlıklar demografilere göre farklılık gösteriyor; ancak Asya Pasifik’i küresel benzerlerinden ayıran bazı noktalar var.

Asya Pasifik ülkeleri dijital seyahatte ilk üçte yer alıyorlar. Hindistan’ı Çin ve Endonezya takip ediyor.

Bununla birlikte Japonya, İngiltere ile birlikte 18. Sırada yer alırken Almanya ve Avusturya 16.sırada yer alıyor.

Japon yolcuların% 87’si ve Avustralyalı gezginlerin% 80’inin rezervasyonları için bir akıllı telefon yerine bir bilgisayar kullanması daha olası.

Asya Pasifik gezginleri, seyahat planlarına yönelik araştırma yaparken ilk durakları P2P (% 82) siteleri oluyor ve kafa karışıklığı yaşıyorlar. % 86’sı ise araştırma için seyahat rezervasyon sitelerini kullanıyor ve% 46’sı geçmiş seyahatlerine dayalı kişiselleştirilmiş önerileri içeren benzer siteleri kullanıyor.

Dijital alışkanlıklarına rağmen, Asya Pasifik gezginlerinin% 80’i seyahat planlamasının bir parçası olarak seyahat uzmanlarına güveniyor. Çinli yolcuların% 88’i, rezervasyon ve seyahat düzenlemeleri için ilk irtibat noktası olarak acentelere güveniyor.

Çinli, Hintli ve Endonezyalı gezginlerin yaklaşık% 90’ı seyahat araştırmalarının bir parçası olarak arkadaşlarının yayınladığı videoları ve fotoğrafları kullanıyor.

En büyük dijital seyahat nüfusuna sahip olan Hindistan’da ise akıllı telefonlar tercih edilen dijital cihaz ve tüketiciler rezervasyondan seyahat sonuna kadar akıllı telefonlarını kullanıyor; Hintli yolcuların% 82’si, mübil boarding geçişlerinin seyahatleri kolaylaştırdığına inanıyor.

Çin ise sesli aramayı kucak açan ülkelerin başında geliyor. Yolcuların% 72’si mevcut sesli arama hizmetini kullanıyor. Buna karşılık, Birleşik Krallık’taki yolcuların sadece% 33’ü bunu gerçekleştiriyor. 2016 yılı sonunda Çin’de 43 milyon dijital asistan kullanıldı.

Ancak Travelport, Asya Pasifik gezginleri için tüm bu kaynakların çok az etkili olduğunu belirtiyor. Çünkü teknoloji hala yeni.

Çinli gezginlere bakıldığında ise , her gezi süresince ortalama olarak kullandıkları 20 uygulama kategorisiyle, seyahat uygulamaları toplamaya hevesli görünüyorlar.Çinli gezginlerin% 46’sı, bir insanla muhatap olamadıkları konusunda hayal kırkılıklarını ifade etti.

Travelport, bu sorunun bir insan-melez sohbet robot arayüzü ile çözülebileceğini önerisinde bulundu.

Dijital alışkanlıkları nedeniyle, Asya Pasifik gezginlerinin seyahat hizmetleri sağlayıcılarının kalitesini Wi-Fi’nin mevcudiyetine göre yargılıyor olmaları ise hiç de şaşırtıcı değil; bu yüzden de otellerin %61’İ Wi-Fi kullanımını ücretlendirmekten kaçınıyor.

Amerikalar

Amerika kıtasındaki trendlere ise Brezilya, Kanada, Kolombiya, Meksika ve ABD’deki gezginler dahil.

Seyahat rezervasyon siteleri ve seyahat ilham kaynakları bu gezginlerin (% 80) öncelikli tercihi ve % 42’si ise araştırırken sesli arama kullanıyor ve hatta ,% 72’si seyahat uzmanlarına seyahat planlamasında yardımcı olmaları için güveniyor.

Amerikalardaki gezginlerin büyük çoğunluğu (% 74) seyahat planlamayı eğlenceli bir etkinlik olarak değerlendiriyor ve destinasyon, ilham ve iyi fırsatlar ararken harcadıkları zamanın keyfini çıkarıyor.

Amerikalarda sosyal medyaya olan güven, neredeyse seyahat şirketleri tarafından yayınlanan içerik (% 69) ve arkadaş ve aile üyeleri (% 70) tarafından gönderilen videoya ve fotoğraflara güven neredeyse eşit.

Amerikalı yolcuların% 81’i hala bilgisayarlarına güveniyor, ancak% 34’ü akıllı telefonlarını kullanıyor. Dijital araçlar mevcut olmasına rağmen, Amerikalı yolcuların% 38’i, bir insanla muhatap olamayacağı konusunda hayal kırıklığı yaşıyor.

% 44’ü ise destinasyon ülkelerindeki seyahatleri yönetmek için akıllı telefonlarını kullanıyor. Bu rakam ABD yolcuları için (% 50).daha yüksek.

Amerikalı gezginlerin % 67’si wi-fi ücreti talep eden otellerden kaçınacağını belirtti.

Amerikalardan gezginlerin % 70’i iş seyahati+eğlence trendini tercih ediyor. % 56’sı birkaç gün boyunca gezilerini genişleterek destinasyonda biraz vakit geçirmenin keyfini çıkarıyor.

İş seyahati gerçekleştirenlerin %42’si bir seyahat yönetim şirketi kullanıyor ve bunların % 49’u kurumsal seyahat politikalarının çok kısıtlayıcı olduğundan şikayette bulundu.

Travelport‘un CEO’su ve Başkanı Gordon Wilson çalışmaya ilişkin olarak; “Bulgular, dijital araçların yolculuk öncesi, sırasında ve sonrasında gezginler için önemini ortaya koyuyor. Bu anlamda 7,6 trilyon dolarlık küresel seyahat ve ağırlama sektörünün müşterilere duyarlı, ilgili ve zamanında hizmet sunmak için sürekli olarak uyum sağlamaları gerektiğinin altı çiziliyor. Gezginlerin genç veya yaşlı olması fark etmeksizin onlara dijital araç ve içerikler sunmak artık bir seçenek değil zorunluluk ve modern gezginlere arama yapmaya başladıkları dakikadan seyahatlerinden döndükleri ana kadar ulaşmak ve iletişime geçmek için vazgeçilmez bir araç” dedi.

Travelport’un “Küresel Dijital Gezgin” araştırması Ağustos 2017’de Toluna Research gezgin örneklemi kullanılarak hazırlanmış çevrimiçi bir anketti ve küresel çapta 19 ülkeden geçen yıl en az bir seyahat gerçekleştirmiş insanlardan 11.000 geri bildirim aldı.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

uzakrota_logo - Kopya

Uzakrota Travel Summit is connecting the biggest companies with the brightest minds and professionals of the travel industry around the world.

Let’s Do It Together

Get subscribed today!