Bugün, bayrama özel olarak beni çok mutlu eden bir haberi sizlerle paylaşacağım. Uzakrota.com, ingilizce sayfası ile yurtdışına açılıyor.
2010 yılında blogspot.com altyapısı ile kendi halinde bir seyahat blogu olarak yayına başlayan Uzakrota, 2011 yılında wordpress altyapısı ile Uzakrota.com domaini üzerinden seyahat rehberi olarak yayın yapmaya başladı. Kısa zamanda yüzlerce blogun türemesi ile 2013 yılında kendine yeni bir yol çizmek için turizm sektörüne yönelik içerikler üretmeye başlayan Uzakrota, Koç ve Bahçeşehir Üniversitelerinde düzenlediği mini zirveler sonrasında ilk büyük zirvesini 300 kişi ile Byotell Kozyatağı’nda gerçekleştirdi. Tüm turizm sektörünü tek bir çatı altında toplayan bu zirveler öyle beğenildi ki 2017 yılına geldiğimizde Fairmont Quasar Istanbul’da 5 salonda 1500 kişinin katılacağı devasa bir etkinlik haline geldi.
Bununla birlikte kısa bir süre önce Işık Üniversitesi ile birlikte kurduğumuz Uzakrota Turizm Akademisi ile de sektöre nitelikli ara eleman sağlamaya başladık. Tüm bunları yaparken artık bizim için yurtdışına açılma vaktinin geldiğini düşünerek bu yıl kez AtlasGlobal sponsorluğundaki Balkan turizm zirvesini 600 turizmcinin katılımı ile Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da 27 Ekim’de gerçekleştireceğiz.
Hedefimiz İstanbul’u merkez alarak 2,5-3 saat uçuş mesafemizdeki ülkelere Uzakrota.com/en ile yayın yaparken Türk ve uluslararası turizmcileri tek bir portal altında toplayarak onları teknoloji ve pazarlama alanında geliştirerek katma değer sağlamak.
Yolumuz daha oldukça uzun. Tüm bu süreçte bizi yalnız bırakmayan destekçilerimize ve siz ziyaretçilerimize teşekkürü borç biliyorum.
Herkese iyi bayramlar ve sevdiklerinizle birlikte daha nice bayramlara.
Gökhan Erdoğan
1 Comment
İngilizce içerik ile yurt dışına açılamasınız. Sadece host olduğun ülkede ki ingilizce bilenlere açılırsınız 🙂 onda da türkçe domain ile ingilizce içerik sunmak hacı murat marka arabaya Ferrari motoru takmak gibi olur. Yok hani emek var içerik giriliyor arkadaş boşa kürek çekiliyor anlamıyorum gerçektende hayaller global pazar gerçekler Kayseri sucuk pazarı.. konuşunca da konuştu oluyor. Şikayet yoksa kalite yok biliyorsunuz. Kizmacada yok o yüzden.. Bu mesajımı zaten onaylanmamis halde okuyacaksiniz sıkıntı yok o yüzden. . Gelelim size şiddetle tavsiye etmek istediğim şeylere .. Öncelikle global pazar icin hedef ülke belirleyip peşinden o ülkenin topraklarına dahil etmeniz gereken bir sistem kurmalisiniz yani ingilizce icerikler doğru ülkenin lokasyonunda olmalı. İkinci olarak cok dil sistemi ile yuruyorsaniz bunun self link yapıda olması gerekli yani where to eat in Paris başlıklı makalenin url si parisde ne yenir olmaMAlı bunu MVC-L sistemi yapmanız mümkün .. İkinci olarak lokasyon sistemli bir site subdomainler yada ayri olarak root domain ile sağlarsınız. Sisteminizi kendi sunucunuzda tek panelden yönetmek tabiki daha kolay olacaktır Sayet yapabilirseniz. Kolay gelsin ..