Baby Boomers 1946 ve 1964 arasında doğmuş büyük bir nesli temsil ediyor. Onlar kendi seyahat trendlerini yaratıyorlar.
Bu kuşak, zor kazanmış paraya sahip ve şimdilerde daha önce görülmemiş sayılarda kişi dünyayı geziyor. Şirketlerin raporlarına göre, bir yerlerde bulunduklarını ya da yaptıkları şeyleri kanıtlamak gibi bir dertleri de yok ve onların bu kaygısız tutumu oldukça etkileyici. Bu aynı zamanda, genç gezginlerin Instagram odaklı yaklaşımı gibi -orada bulundum, işte bu da fotoğrafı- tutumunu gerektirmeyen farklı bir seyahat kültürüne de yol açtı.
Baby Boomers 50’li ve 60’lı yaşlarında, yani emekliliklerine yakınlar ve çalışkanlıklarının ödüllerini almaya da hazırlar. Ayrıca, savaş sonrası dönemde büyüyen ve her şeyi sıfırdan inşa etmek zorunda kalan Baby Boomers, stresten uzaklaşmanın ve dinlenmenin yollarını arıyorlar ve bunlardan biri de seyahat etmek. Baby Boomers, ara vermek ve doğa ile bütünleşmek yolu olarak seyahat eder.
Generation Reinvention yazarı Brent Green, Baby Boomers’ın önümüzdeki yirmi yıl boyunca seyahat endüstrisinde ana itici güç olacağını ve bunların 120 milyar Dolarlık bir pazarı temsil ettiğini söylüyor.
Güney Kore‘de, popüler bir seyahat programı olan “Grandpas over Flowers”ın starları dünya çapındaki destinasyonlara seyahat eden yaşça büyük vatandaş aktörler. İzleyiciler, yaşlı insanların dünyayı nasıl gezdiğini ve gördüğünü izlediklerinde bunu heyecan verci buluyorlar.
Solo Lüks Seyahat
Baby Boomers’ların % 71’i yalnız olarak ve bu tarzda seyahat etmeyi tercih ediyor. Bu, yalnız lüks seyahatin yükselişte olduğunu iddia eden bazı lüks tur operatörleri ve otelcilerin verilerine de yansıdı. Lüks seyahat şirketi Abercrombie ve Kent, 2013 ve 2017 yılları arasında yalnız seyahat edenlerin% 60’dan fazla olduğunu ve 2017’de ise% 25’lik bir artışla rekorlar kırdığını belirtti. Bu yalnız gezginler, yaşları 50 ile 60 arasında değişen, büyük ölçüde yaşlı kadınlardan oluşuyor.
Baby Boomers’lar, çeşitli nedenlerle yalnız seyahat ediyor. Yalnız seyahat edenlerin neredeyse% 40’ı kendi aileleri ya da arkadaşlarının destinasyondan hoşlanmadıkları için ya da zamanlama çatışmalarından dolayı yalnız seyahat etmeye karar verdiklerini iddia ettiler. Katılımcıların % 25’i tutkularını sürdürmek için yalnız seyahat ettiklerini söylemiştir.
Refakatli seyahatler veya küçük gruplarla turlar, daha rahat olduğu ve destinasyon hakkında paket bilgi sunduğu için yalnız gezginler için çekici. Grup turlarına katılmanın bir diğer cazibesi, benzer düşünen yolcuları buluşturma kabiliyetidir.
Yalnız gezginler, gerçekten istediklerini veren tur operatörlerine sadık olma eğilimindedir. Bir müşteri güvenilir bir tur şirketi bulduğunda, o şirkete geri dönme olasılığı daha yüksektir. Lüks Afrika safari tur şirketi Singita’nın uzun yıllardır aynı konaklama yerine dönen belirli yalnız gezginlere ilişkin çok yüksek geri dönüş oranı vardır.
Baby Boomers için rahatlık bir önceliktir. Örneğin, yaşlı insanların Machu Picchu’ya doğru yol almasını bekleyemeyiz; ancak büyük olasılıkla pahalı şarap ve peynir tabağıyla manzaranın tadını çıkarmalarına olanak sağlayan lüks bir trene bineceklerdir.
Y Kuşağı – Trend Belirleyiciler
Öte yandan Y Kuşağı, alışılmışın dışına çıkmaya sıra geldiğinde öncüler. Y Kuşağı % 23’ünün kendilerinden daha yaşlı benzerlerine göre daha fazla seyahat etmesiyle, seyahat ve ağırlama endüstrisine, 2020 yılına kadar genç varlıklı gezginler tarafından yılda 1.4 trilyon dolarlık harcama ile fayda sağlaması bekleniyor.
Baby Boomers için lüks seyahat ve ağırlama pazarlaması, Y kuşağı için havuzun kenarında kokteyller yudumlarken veya ünlü bir sokakta alışveriş gibi değil. Onlar için, hikayenin veya anlatının gerçekliği ve seyahat deneyiminin paylaşılabilirliği önemli. Değerli deneyim ve rahatlığın mükemmel karışımını arıyorlar.
“Şehir gezilerini canlandırmaya yardım ettiler”
Çoğumuz kırsal ya da tropik adalara gitmeyi seyahat olarak düşünüyoruz; ancak Y Kuşağı şehri keşfetmeyi seviyor. Roland Berger Müdürü Sébastien Manceau; “Tatile yönelik beklentilerinin çoğunun şehir ortamında bir cevap bulması nedeniyle şehir gezilerini canlandırmaya yardım ettiler” dedi.
Dikkate alınması gereken bir şey, Y Kuşağının güvenlik konusunda ihtiyatlı olması. Carlson Wagonlit araştırmasına göre, Y kuşağından iş seyahati gerçekleştirenlerin % 29’u güvenlik nedenleriyle seyahatlerini iptal etti. Gen Z veya i-Nesil ise çok zor beğeniyor. Bu durum, güvenlik kaygıları nedeniyle seyahatlerinin sadece% 12’sini iptal eden baby boomers’ın daha cesur olduğunu kanıtlıyor.
İki şekilde özetlemek gerekirse: lüks seyahat şirketleri, iyi seçilmiş “uygun maceralar” arayan yaşlı insanlara hitap eden paketler yaratırlarsa büyük fayda sağlayacaktır. Ayrıca belki de, genç nesli hedefleyenler de geziler için yüksek düzeyde güvenlik ve koruma garantisi verebilirler.